Върхово представяне на пътя и извън него

Високотехнологични функции за подобряване на ефективността и увеличаване на удоволствието от шофирането

New Korando

Създаден от SsangYong - производител на високопроходими автомобили с огромен опит, Корандо е проектиран така, че да гарантира устойчивост на пътя и извън него. Новият двигател и трансмисия на Корандо, в съчетание с редица авангардни технологии, гарантират най-страхотното преживяване, което бихте очаквали от един компактен SUV.

Бензин или дизел: перфектен избор и в двата варианта

Двата мощни, но екологични двигателя осигуряват динамично представяне и горивна ефективност

Korando 2.2 e-xDi engine

Корандо се предлага с два двигателя - дизелов и бензинов, отговарящи на екологичния стандарт Euro VI.

2.2-литровият дизелов двигател e-XDi220 достига максималния си въртящ момент от 400 Нм в диапазона от 1400 об./мин. до 2800 об./мин., като по този начин осигурява отлична тяга по всяко време.

Двулитровият бензинов двигател на Корандо осигурява максимална мощност от 149 к.с и 191 Нм въртящ момент с напълно конкурентния комбиниран разход на гориво от 6.2 л/100 км.

Финалният тест за всеки нов двигател измерва неговата надеждност, а агрегатите на Корандо вече са преминали теста за издръжливост на Mercedes-Benz с отличие. Това е най-тежкият тест в света, натоварващ двигателя до краен предел преди той да бъде монтиран под капака на новия модел. Последният печат за одобрение на новите двигатели на Корандо се поставя само след продължително тестово шофиране в реални условия - от най-горещия до най-студения климатичен пояс.

В Корандо са използвани и нови технологии, които намаляват шума и вибрациите, като по този начин повишaт комфорта при шофиране независимо дали потегляте, ускорявате или намалявате.

Превключете на по-висока скорост

6-степенна механична или автоматична скоростна кутия - за всеки стил на шофиране

Korando 6-speed automatic transmission

6-степенна механична скоростна кутия

Работещата в широк обхват от предавателни числа 6-степенна ръчна скоростна кутия е специално разработена за по-добро начално ускорение. При шофиране по магистрала тя осигурява работа в ниски обороти на двигателя и висока горивна ефективност. Нейната ефикасност и здравина са подобрени чрез оптимизация на смазването, а шумът при смяната на предавките е сведен до минимум чрез съвременни инженерни решения.

6-степенна автоматична скоростна кутия

6-степенната автоматична трансмисия използва системата E-Tronic и е оборудвана с изкуствен интелект, който осигурява динамично шофиране и оптимално превключване на предавките. Смяната на скоростите става автоматично в зависимост от температурата на маслото в скоростната кутия и пътните условия.

Благодарение на ръчния режим Thumbs up (само с 6-степенната АТ) можете да се насладите на динамично шофиране, използвайки бутоните, разположени на скоростния лост и на волана.

Пълен контрол = прекрасно пътуване

Усъвършенстваните системи за управление и окачване позволяват да шофирате уверено и да пътувате комфортно

За да отговори на нуждите, очакванията и възможностите на всеки клиент, Корандо се предлага с предно и с двойно (AWD) предаване. Докато вариантите само с предно предаване правят Корандо достъпен за по-широк кръг хора, модерната AWD система на SSangYong изважда най-доброто от динамиката на модела, както на пътя, така и извън него.

Електронно контролирана AWD система

Системата AWD на Корандо се включва при необходимост. Отчитайки степента на сцепление с пътната настилка, технологията определя сама условията на шофиране и разполагаемия въртящ момент преди да разпредели мощността към колелата, които имат най-голяма нужда от нея.


Korando 2.0 AWD 2WD

Нормални пътни условия

Предимно предно предаване

При нормални пътни условия 100 % от въртящия момент на двигателя задвижва предните колела. В този режим Корандо харчи колкото обикновен семеен автомобил.


Korando 2.0 AWD 2WD

На сняг и лед

4х4 за по-добра стабилност

Щом предните колела започнат да губят сцепление с пътя, системата незабавно прехвърля въртящ момент към задните колела, възстановявайки безопасносното, стабилно и предвидимо движение. Технологията се активира и при потегляне по стръмен наклон, позволявайки на Корандо да тръгва от място плавно и безопасно всеки път.


Korando 2.0 AWD 2WD

Заснежени и заледени наклони

Фиксирано разпределение на въртящия момент в съотношение 50:50 между предните и задните колела (4WD Lock).

Осланяйки се на дългогодишния си опит в производството на 4х4, инженерите на Ssang Yong не са забравили, че голяма част от притежателите на Корандо ще излязат извън утъпканите пътища, отправяйки се на зимно приключение или теглейки караваната си към някой затънтен къмпинг. Ето защо към системата AWD е добавено ръчно заключване на централния диференциал, разпределящо принудително въртящия момент по равно между предния и задния мост при скорост до 40 км/час.


Основната функция на AWD системата на Корандо е да повиши безопасността при пътуване. Когато работи заедно с електронната система за динамичен контрол на траекторията (ESP) и антиблокиращата спирачна система (ABS), двойното предаване осигурява най-доброто възможно сцепление и контрол независимо от условията.

Извън утъпканите пътища

Безкомпромисно окачване и оф-роуд възможности

Korando suspension

Шофирането на Корандо е гладко и тихо благодарение на усъвършенстваното предно окачване, тип Макферсън, с А-образни долни носачи и независимото многозвенно задно окачване, което обира всяка вибрация. Симетричните задвижващи валове също допринасят за стабилността при движение, а вградената в монококовата конструкция пълноразмерна рама допълнително укрепва купето, придавайки му твърдост и устойчивост на удар.

Корандо има пътен просвет от 180 мм, преден ъгъл на заход - 22.8 градуса, заден ъгъл на заход - 28.2 градуса и ъгъл на надлъжна проходимост - 18.5 градуса. В резултат на тези характеристики се получава максимален ъгъл на изкачване от цели 48 % (33 % за 2WD), ъгъл на спускане от над 40% и дълбочина на газене 300 мм.

Отличното качество и устойчивост на Корандо бяха доказани за пореден път с триумфа му в арктическото рали ScanCovery Trial през 2012 г. Тогава Корандо победи над 60 всъдехода като пръв преодоля разстоянието от 7000 км от Полярния кръг до Холандия при най-суровите климатични условия с температури от -40°C...

... и накрая, но не на последно място - теглителната способност от 2000 кг на Корандо е най-високата в класа!

Дайте колела на мечтите си

src="../../images/korando_tech_main2.jpg" alt="New Korando climbing" title="New Korando climbing">