КТП от най-висока категория

С лиценз за всички типове ПТП, включително по ADR

Ratola Technical Inspections - the team

Дружество „Ратола Сервиз“ ЕООД притежава Разрешение №1390 издадено от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) за извършване на периодични технически прегледи (ПТП) на пътни превозни средства и прегледи по ADR в контролно технически пункт V-та категория.

В контролно-техническия пункт за периодични технически прегледи на „Ратола Сервиз“ ЕООД можете да получите следните специализирани прегледи за проверка на съответствието на ППС:

 1. Проверка на ППС съгласно резолюция ЕКМТ/СЕМТ на ЕС с изискванията на СЕМТ по отношение на безопасността на движението и техническата изправност на МПС, както и на теглените от тях ремаркета и полуремаркета.

 2. Проверка на ППС от категории: М1, M1G, M2, M2G, M3, M3G,N1, N1G, N2, N3, N3G, O1,O2, O3, O4. Извършваните проверки са съгласно предназначението: ADR, Автобуси, Превоз на деца, СЕМТ, Такси, ППС, полуремаркета и ремаркета.

 3. Проверка на ППС от класове EXII, EXIII,FL,OX,AT, MEMU. Съгласно конвенцията за превоз на определени опасни товари по шосе ADR 2015 извършваме проверки за съответствие с техническите нормативи от изискванията по ADR на товарни автомобили, ремаркета и полуремаркета за издаване на протокол за съответствие.

 4. Mонтаж, проверка и/или ремонт и/или заверка на тахографи и скоростоограничители на МПС и издаване на протокол.

 5. Сключване на застраховки „Гражданска отговорност“, „Каско“ и „Злополука“ на местата в ППС от застрахователен брокер Ратола, извършвани на място в КТП.

 6. Консултански услуги:

  • Съдействие пред ИААА за издаване на удостоверение за превоз на опасни товари във връзка с конвенция ADR при превоз по шосе на определени опасни товари.
  • Съдействие пред ИААА за издаване на индивидуални типови одобрения на ППС.
  • Консултации и съдействие за регистрация на ППС пред "Пътна полиция" към СДВР.

Формулата на успеха

Качествено оборудване в добри ръце

Ratola Technical Inspections - the tools

Съвременно специализирано оборудване

КТП Ратола Сервиз разполага с пълен набор съвременни диагностични уреди, между които стенд за измерване на спирачни усилия на леки, лекотоварни, товарни автомобили, автобуси и ремаркета с натоварване на ос до 13 тона, четирикомпонентен газоанализатор, димомер и др.

Ratola Technical Inspections - the team

Екип от доказани професионалисти

Нашият екип от професионалисти с дългогодишен опит гледа на всеки ГТП (Годишен Технически Преглед) като на мисия - да подобрим света, в който живеем, правейки го по-безопасен!

Последвайте ни във Facebook


Предимствата да пазарувате оригинални части и услуги от Ratola

Качество, сигурност и взаимно доверие

ISO certificate

Нашето обещание

Ние, в Ратола, се стремим да останете изключително щастливи от нашите продукти и услуги. Работим и се усъвършенстваме непрекъснато, за да Ви предоставим не просто услуга, а преживяване, което да Ви удовлетвори напълно - това е обещанието на марката Ратола. За да изпълним това обещание, ние работим с внимателно подбрани реномирани доставчици, провеждаме обучения в България и чужбина с високо квалифицирани трейнъри, извършваме атестации на персонала и редовен качествен контрол.
Дружество "Ратола Сервиз" ЕООД притежава сертификат по ISO 9001:2008 с номер QMS 03263.


Вашите предимства

 • Гаранцията на Ратола, която покрива само продукти и услуги, закупени от нас или наш дилър. Неоторизираните доставчици и сервизи не могат да дадат нашите гаранции.
 • Купувайки продукти и услуги на Ратола, Вие можете да сте сигурни, че получавате честна цена и най-доброто възможно обслужване преди, по време на и след сключване на сделката.
 • Персоналът на Ратола е високообразован и компетентен, обучен, сертифициран и с необходимия опит за да Ви осигури качествена поддръжка и сервиз.
 • Вашият автомобил има документирана сервизна история. Това означава сигурност, оптимизация на разходите и по-висока стойност на вторичния пазар.
 • Постоянно действаща отстъпка за лоялни клиенти, с която Ви благодарим за оказаното доверие.